vrijdag t/m zondag 14.00 – 17.30 uur

Vierkwart

Wie is stichting Vierkwart

Vierkwart is een stichting van kunstenaars voor kunstenaars die actief zijn in het Robsonpand te Enschede.

De stichting is opgericht in 2004 en biedt kunstenaars en creatieve ondernemers betaalbare werkplekken en een algemene ‘flex-space’ voor een breed scala van creatieve en technische mogelijkheden. In de loop van de jaren hebben de functie en identiteit van de stichting duidelijk vorm gekregen. De stichting is financieel gezond en vervult een unieke functie op een historische plek die ooit bekend stond als de Robson pyamafabriek. Met steun van o.a. Domijn en de gemeente is het pand omgebouwd tot wat het vandaag is: een bruisende broedplaats.

Wat doet Vierkwart?

Naast het beheer van de ateliers stimuleert Vierkwart het gebruik van het pand als sociaal-artistiek trefpunt in Enschede.

Een stad met weinig ruimtes waar beginnende en ervaren kunstenaars en creatieve ondernemers kunnen werken en samenkomen. En dat terwijl de kunstacademie AKI jaarlijks heel wat jonge kunstenaars aflevert. Vierkwart vindt het belangrijk hen betaalbare ateliers te kunnen bieden met een werkplaats, keuken, openbare ruimte en een zeefdrukatelier. Vierkwart streeft naar uitbreiding van deze voorzieningen om ook in de toekomst bij te kunnen dragen aan de culturele en maatschappelijke doelstellingen van de Gemeente Enschede. Dit streven wordt ondersteund door de stichting Wijkraad Horstlanden Veldkamp en de Gemeente Enschede.

Our History

Back in 2001, Baltimore was one gritty city when it came to highest ethical standards and practices.

1965 - 1988

Pommy ipsum therewith nutter well chuffed apple and pears wedding tackle balderdash toad in the whole one feels that wind up Union Jack doolally bloke.

1988 - 1990

Mozzarella pepper jack cut the cheese. Chalk and cheese chalk and cheese cottage cheese from age fondue cheese slices cottage cheese everyone loves.

1990 - 2000

Boursin smelly cheese emmental. Fromage who moved my cheese airedale blue castello everyone loves pecorino rubber cheese roquefort. Cheese and biscuits swiss fromage cheese and wine halloumi brie.

2000 - 2009

Boursin smelly cheese emmental. Fromage who moved my cheese airedale blue castello everyone loves pecorino rubber cheese roquefort. Cheese and biscuits swiss fromage cheese and wine halloumi brie.

0
Over Organized Exhibitions
0
Unique Objects Around the World
0
Multi media Exhibitions with a Guide
0
Tickets Sold by our Organization

Any Queries?

Give us a call at (617) 789-4563

We are always here to help the needy peoples any where in the world.

Stichting Vierkwart © All Rights Reserved.