Stichting Vierkwart is een kunstenaarsinitiatief en een cultureel platform voor kunst en duurzaamheid. Stichting Vierkwart is opgericht vanuit de behoefte naar een plek waar kunst getoond en beleefd kan worden, in de breedste zin van het woord, gericht op verbinding door creativiteit en innovatie.

 

Sinds februari 2014 zijn we gevestigd in de voormalige pyjama-fabriek het Robson, overgebleven uit het textiel verleden van Enschede. Deze oude fabriek behuisd gezamenlijk meer dan 30 kunstenaars en creatieve bedrijven, een werkplaats, een grote expositieruimte, en een ecologische moestuin die verbonden is met het eetcafé.

Ieder eerste en laatste vrijdag van de maand ben je welkom bij het veganistische eetcafe Food Loops, waarbij we iedere eerste vrijdag kunstzinnige en culturele activiteiten organiseren zoals grote kunst exposities, theater, lezingen, workshops en andere bijeenkomsten. Deze activiteiten worden bekend gemaakt via de agenda, en op Facebook.

 

Stichting Vierkwart wil hiermee een vruchtbaar kunstzinnig klimaat creëren voor en door kunstenaars om een maatschappelijke en culturele bijdrage te leveren aan Enschede en omgeving.

 

 

 

4