[ 8 december 2015 - Conglomeraat#3 ]


Afgelopen weekend was het werk van een zestal AKIstudenten te bezichtigen tijdens de Conglomeraat#3 expositie.


Deelnemende Kunstenaars:


Ilonka Bannink, Pablo Hulshof, Nancy de Graaf, Sjoerd Stok, Terence Baier en Hannah Joka. Curator: Eli Zegers[ 23 oktober 2015 - Robson Driedaagse: 6 t/m 8 November ]

 

Het weekend van 6 t/m 8 staat volledig in het teken van de tweede editie van de Robson Driedaagse. Tijdens ons 1 jarig jubileum kun je genieten van een weekend vol muziek, kunst, eten, workshops, lezingen, poëzie, en nog veel meer..

 

-> Naar het Facebook event

 

[ 8 september 2015: Bookrelease: Boys & Girls ]

 

Het eerste evenement na de zomerstop was de bookrelease van Stephania Anutoiu, het boek genaamd: Boys&Girls. Het boek is een ontdekkings reis door onze moderne samenleving, gezien door de ogen van een totaal onbekende. Dit mooie en interessante verhaal heeft ze zelf uitgegeven, met illustraties van Bas van der Linde. Het was een mooie avond met FoodLoops eetcafe en veel belangstelling.

[ 16 juni 2015 - Solo Expo: Miguel Dominguez ]

 

Het oeuvre van Miguel Dominguez bestaat veelal uit schilderijen en tekeningen, maar is daarbij ook werkzaam in andere kunstdisciplines zoals theater.Bovendien beperken zijn schilderijen zich niet alleen tot het doek maar weet Miguel een schilderij te maken van alles wat hij kan vinden. Zijn werk bestaat daarmee ook uit ruimtelijk werk en alles wat zich tussen schilderen en theater bevindt. Hij laat zich veel inspireren door comicstrips, wat terug te zien is in de verhalende tekst dat in veel van zijn schilderijen terug komt. Zijn tekeningen, collages, en gigantische schilderijen nemen je mee naar de wereld van Miguel, die zich in een parallelle werkelijkheid afspeelt.

 

Er was veel belangstelling voor de expositie die de gehele ruimte in beslag nam. De opening was een groot succes, met ook veel belangstellenden van buitenaf. Het eetcafé zorgde weer voor een vegetarisch 2 gangen menu.

 

Het optreden van de jazzband die weer in een nieuwe opstelling op het podium stonden,was een groot succes. Dit zorgde voor een gezellige sfeer in een lange warme zomeravond. Het uren lange optreden werd afgerond met een luid applaus. De avond werd afgerond met een dj-set van Helder Rodrigo.

 

[ 29 april 2015 - Soep van het huis: Workshopdag ]

 

‘Soep van het huis’ vond plaats op 25 april en bestond uit alle ingrediënten die het Robson te bieden heeft. Het volle programma bestond uit workshops, vegetarisch eetcafé en vooral ook heel veel muziek. Er waren 7 workshops te volgen, waarvan twee soorten keramiek workshops, varkentjes kleien met Gea Bos en Copy-Paste keramiek uit mallen met Tjalling Mulder. Daarnaast kon je linoleum snijden en printen met Annelien Dam, een korte introductiecursus olieverf volgen met Bas van der Linde en nog Afval-monsters bouwen en ze tot leven laten komen in stopmotion met TETEM kunstruimte. In het naaiatelier van Reina de Vries was de workshop vilten, en bij studio Klein Polen kon je RISO zeefdruk printen.

 

In de avond was het druk bij het vegetarische eetcafé, met uiteraard zoals de titel al luidde, keuze uit 2 soorten soep. Kort na het diner was er een kort theater optreden door M.O.T. Theater, over de historische datum van 25 april (1974) die door een geweldloze revolutie een einde maakte aan de Portugese dictatuur.

 

Na het diner kwam de avond op gang met verschillende muziek optredens, dat begon met een optreden van de jazz band. Vijf conservatorium studenten uit Enschede improviseerde op het podium met verschillende soorten jazz. Daarna volgde optredens van Luuk van Binsbergen, Daniel Maalman en het performance optreden van Helder Rodrigo en Stephanie Anutoiu als The 2 Stoopid Monkeys. Het feest was een groot succes en heeft nog tot in de late uurtjes voor veel vertier gezorgd.

 

 

[ 3 april 2015 - Lente!! ]

 

De grijze winter is weer voorbij en met het zonnetje erbij zijn we aan de grote voorjaarsschoonmaak begonnen! Begeleid door een groot team van vrijwilligers o.a. van Timberland is alles binnen en buiten weer helemaal netjes. De tuin is weer zonder onkruid, en met een mooie laag compost.

 

Ook aan de parkkant van het gebouw is alles gesnoeid en opgeruimd, om binnenkort de dichtgetimmerde expositieruimte van nog meer licht en uitzicht op het park te gaan voorzien. Deze ruimte wordt tevens voorzien van een deur naar buiten, rechtstreeks naar het naastgelegen park. Hierover volgt binnenkort meer.

 

We hebben ook in de tussentijd 6 blije kippen mogen verwelkomen die kakelend door de tuin banjeren.Ze hebben al voor veel vertier gezorgd voor de kinderen in de buurt en bovendien leggen ze alle 6 bijna iedere dag een ei.

[ 7 november 2015 - Robson Driedaagse ]

 

We hebben met heel veel plezier ons 1-jarig jubileum mogen vieren tijdens de Robson Driedaagse. Het is was een geweldig weekend vol enthousiaste bezoekers, radio interviews en iedere dag een afwisselend programma.


We kunnen nog zeker weer een jaar verder op alle complimenten en goede reacties die we hebben mogen ontvangen, en we waren erg verrast met de grote opkomst voor alle onderdelen van het programma.

Bij de lezingen waren veel betrokken bezoekers, wat een enerverend gesprek tussen de sprekers en het publiek opleverde waar nog lang over nagepraat werd. Ook voor de expositie is veel belangstelling, wat veel aandacht voor de kunstenaars opleverde met een aantal aankopen tot gevolg.

 

We zijn iedere dag blij een podium en ontmoetingsplek te kunnen bieden voor kunst en cultuur. We hebben tijdens de Robson Driedaagse kunnen terug kijken op een geweldig jaar, en met veel belangstelling dit jubileum kunnen vieren.

[ 15 oktober 2015 - Theater Play: Cowgirls ]

 

Afgelopen weekend vond de eerste grote theatershow plaats getiteld 'COWGIRLS'. Deze grappige en spannende show was het resultaat van een maanden lange theaterworkshop van het MOT Theater onder leiding van Miguel Dominguez. Zowel op vrijdag als op zaterdag traden de zeven actrices op, in de flexruimte die was omgetoverd tot het decor van een western film. Voor beide shows was er zeer veel belangstelling en positieve reacties, wat gevierd werd met een een maaltijd van FoodLoops eetcafe.

[ 3 juli 2015: Zomerstop & nieuwe evenementen]

 

We gaan even met vakantie maar in september zijn we weer terug vol  nieuwe energie en een nieuw programma vol expo's, eetcafeavonden, een theater voorstelling en een bookrelease!

[ 20 mei 2015 - Conglomeraat #2

 

De Coglomeraat#2 expositie was de tweede editie en bestond uit werken van 10 studenten van de kunstacademie in Enschede, afkomstig uit het 2e tot 4e studie jaar. De werken bestonden uit schilderijen, tekeningen, sculpturen, zeefdrukken, een installatie en een grote geprojecteerde video.

 

Dit terugkerende concept is gebaseerd op het idee om jonge kunstenaars op de kunstacademie in Enschede een eerste ervaring te bieden in exposeren. Met de verschillende kunstenaars wordt gezamenlijk een groepsexpositie gemaakt waarin een harmonie

wordt gevonden tussen de verschillende werken.

 

De deelnemende exposanten:

 

Annelies Gesquièrre

Telo Artmann

Ole Nieling

Hannes Lichte

Kirsten Everink

Stephanie Nypels

Hilde Onis

Coco Sanne hassink

Eli Zegers

Tjerk Woudsma

 

Ook deze tweede editie was een groot succes met een divers publiek. De opening werd vergezeld met het vegetarische eetcafé en een 80’s act van deelnemend kunstenaar Ole Nieling en Billie van der Linde, vervolgd door een techno set van Julian & Daniel.

[ 12 april 2015 - Evenementen ]

 

Er zijn weer veel nieuwe evenementen op komst! Met de zon die weer door de ramen schijnt en de warmte weer in het gebouw is het tijd geworden voor nieuwe exposities, nieuwe muziek en gezellige filmavonden! De eerste geslaagde filmavond is al geweest, en zal in de maand april iedere donderdag avond zijn. Er zijn weer workshops gepland, evenals een nieuwe Conglomeraat van de studenten van de

AKI-Artez Hogeschool voor de kunsten en onze eerste solo expositie met werk van Miguel Domingez, een van de kunstenaars die al het langst bij Vierkwart is.

2018   |   2017   |   2016   |   2015   |   2014   |   2013