[ 8 november 2014 - Feestelijke Robson Driedaagse ]

 

Onze eerste expositie van alle creative ondernemers die onderdeel zijn van Het Robson heeft veel complimenten opgeleverd. Om 18:00 begon het programma met een openingsspeech van de wethouder van cultuur van de gemeente Enschede, Jeroen Hatenboer.

 

Met biologische ingrediënten uit de buurt heeft onze beste kok een heerlijk diner gemaakt voor wel 100 mensen.

Er vond op dezelfde tijd een openings performance plaats van het MOT theater, waarna muziek volgde en een hele leuke avond.

Er was muziek van Maarten Kops, Paula Krom & Band, Ottodelic en het DJ duo Have Phön.

 

Er is veel gelachen en gedanst, veel gedronken, gespeeld, en genoten tot laat in de avond.

 

Ook op zaterdag en zondag zijn weer veel bezoekers geweest, zowel voor de expositie, de lezingen en de workshops die stuk voor stuk zeer geslaagd waren.

Deze avonden hebben we mogen afsluiten met een heerlijk diner. De bar was open en de avond nog erg gezellig.

 

We willen iedereen heel erg bedanken die geholpen heeft om deze grandioze opening mogelijk te maken, zowel de mensen die geholpen hebben met bouwen als organiseren, promoten en koken.

[ 23 mei 2014 - Vorderingen in het Robson ]

 

We zijn inmiddels weer een heel eind verder in het Robson, alles begint gestalte te krijgen en te functioneren.

 

De keuken is inmiddels zo goed als af; het water stroomt, het licht brandt, de koelkast koelt en de vaatwasser wast. Langzaam vinden alle kopjes en borden hun plek in de kastjes.

 

Ook in de werkplaats begint het stof te verdwijnen en hebben de kratten inhoud gekregen. De tafels staan op hun plek, het  gereedschap is gesorteerd en machines kunnen gebruikt worden.

 

De moestuin in inmiddels ingezaaid en een deel begint al aardig te groeien. De aardappels groeien als kool terwijl de kool nog niet zoveel doet, en ook de boontjes beginnen al goed te klimmen.

 

De expositieruimte is komende maand aan de beurt. Nog een aantal muren te gaan, deze keer niet wit maar licht grijs, zodat de kleuren van het mooie oude gebouw terug komen.

 

 

[ 10 december 2014 - AKI Expo: Conglomeraat #1 ]

 

Conglomeraat was de tweede expositie, geïnitieerd door Christopher Bohlen, Tom Putman, Elise Maslov en Bjorn Zielman, studenten van de AKI-Artez Academie. De vier studenten van de studierichting sculptuur hebben een aantal weken op locatie gewerkt om individuele én gezamenlijke kunstwerken te maken. De kunstwerken stonden in het teken van experiment en samenwerking, met een zeer geslaagd resultaat.

[ 27 oktober 2014 - Dit weekend: officiële opening Robson ]

 

Aan komend weekend is het dan eindelij zover; De officiële opening van het Robson.

Tijdens deze 3 dagen is het mogelijk een kijkje te nemen in de ateliers en werkplekken van alle Robson gebruikers.

 

Vijdag 31 oktober

 

Om 17:00 uur is er een feestelijke opening met kunst, muziek, een openings performance en een heerlijk diner!

 

Zaterdag 1 noverber

 

Op de zaterdag is niet alleen de expositie te bekijken maar zijn er ook lezingen te volgen. Met het thema Kunst, passie en ondernemerschap' zullen een 5 tal korte lezingen te volgen zijn van:

Mark van Loon, Joyce van Heek, Rob Oostenrijk, Jurgen Kuipers en Michiel de Wit.

 

Zondag 2 november

 

Maak een digitaal zelfportret bij TETEM, klei je eigen varken bij Gea Bos of leer de fijne kneepjes van dj vak verzorgd door Rob Rolefes.

Dit en nog veel meer op de workshop zondag voor jong en oud.

[ 4 juli 2014 - Ateliers verhuurd ]

 

Alle ateliers van stichting Vierkwart maar ook in de rest van het Robson zijn inmiddels gevuld. Onze flexplek, ook wel de expositieruimte genoemd, is daarentegen wel per nog op project basis te huur. Deze multifunctionele ruimte is voor diverse doeleinden geschikt. Vanaf een dagdeel tot langlopende projecten. Workshops, exposities, besprekingen, feestjes of knutselclubjes. Kortom, alles waar je 200M² mee zou kunnen vullen.

 

Voor meer informatie over de huurders check Contact.

 

Ben je geintereseerd in het huren van atelier of het gebruiken van de Flexplek?

 

Vul dan het formulier in bij Aanmelden.

 

[ 1 maart 2014 - bouw ateliers gestart ]

 

Het bouw materiaal is geleverd en er is gestart met het bouwen van de eerste atelierunits en de Flexspace. Naar verwachting zullen de eerste 7 atelier units binnen 2 weken klaar zijn.

[ 1 februari 2014 - leven in het Robson ]

 

Het heeft iets langer geduurd dan gepland maar het Robson is eindelijk door Stichting Vierkwart in gebruik genomen.

 

 

[ 16 maart 2014 - eerste ateliers gebruiksklaar ]

 

Mede dankzij de mensen van Timberland, vrienden en vrijwilligers zijn de eerste 7 atelier gebouwd en van elektra voorzien. Ook zijn er 18 vakken uitgestoken in de moestuin.

2018   |   2017   |   2016   |   2015   |   2014   |   2013